Red Fly idag!

Klev upp vid nio imorse och åt frosties och gick till stallet och fixade där och sen så red jag ut på Fly med Michaela!
När vi kom upp till ridskolan så va det nåt jätteläskigt där så Fly backade in i ett hag staket och fick en stög u rumpan,men sen så gick han så snällt så;)!
Fly va duktig!
Sen så åkte vi till smitta och badade i klubbsjön lite och sen vidare3 till stranden och solade!
Har bränt mig märkte jag när jag duschade..
Efter så gick jag till stallet och fixade och nu har jag duschat och ska väl ta på mig kläder och sen bädda åt mina käre nattgäster;)


Går till Maja sen!


Se så  liten man kan vara!


//EllenLunneborg


FLYIS

Just nu är klockan 00:35 och jag ska nog sova snart!
Imorn ska jag rida ut på Fly med Michaela och sen gå på stan en sväng och sen på kvällen blire Maja och fler!

Vad tycker ni om Majas gästbloggning då??


Nu   ska jag nog sova,så gonatt alla käre läsare<3
Ursekta mig för min sits men fly hoppar så mycket med ryggen så man skuts upp ur sadeln!!

//EllenLunneborg

gästbloggare!!!!!

Börjar med en bild på mig och elle.... nä jag mena kräftan


nu har det blivit tokigt! jag bloggar inte på min modeblogg utan på ellens blogg? vaad händenu..... äh lika bra att fortsätta när jaag ändå är igåg! Jag är ellens barndomsvän maja nylund, vissa vet kanske vem jag är andra inte! Tänkte skriva om hästarna jag ridit genom tiden, hur de va också vidare...

Min "ridkarriär" började egentligen när jag var litenliten unge. Mamma hade en häst och ibland fick jag sitta framför henne i sadeln och skritta runt. nog om det heh..

När jag var fyra - fem år ungefär började jag rida på en gård för en som hette Monica Boj. Jag kommer inte ihåg så mycket från det för utom vissa saker. Man red lltid på en utenbana-en häst som hette paloma bet mig i axeln(och av någon anlednig fick jag alltid rida på henne?),en gång ramlade jag av stallets största häst när han skulle äta gräs, och det var bara en enda häst jag ville rida och det var en a-ponny men jag fick inte ens röra den. hm....

När jag blev lite äldre kanske 6-7 år började jag rida på härnösands ridklubb. Min absoluuuuta favorithäst var Foxy Lady. Kan nte säga så mycket om hur hon var att rida eftersom jag var ganska liten då. Men när man var i boxen hade hon alltid örona bakåt. Foxy blev den första hästen jag galloperade på och jag mins fortfarande hur hemskt det kändes när jag svängde upp på långsidan i en gallop som säkert för mig nu hade känts som myrsteg men som jag då tyckte va föööör fort!

hittade bara en bild på när hon va föl!

När jag var kanske 8 år kom det en häst till ridskolan som hette Tulle. Det blev då min nya favorithäst! Han blev också den häst jag startade min första dressyrtäävling på! Men en sommarnatt när åskan var som värsta blev troligen Tulle rädd för blixen och sprang ner i en iskall bäck och man hittade inte tulle förän dagen efter. Rodskolns personal hade gjort sitt bästa men kunde inte rädda Tulle. Han dog av sig självt inne i ridskolans utestall.. Gud va jag grät då... stackars tulle!
stackarstulle<3

bäätre bild!

året därefter började jag rida lite mera på en ridskoleb-ponny som heter verena. Jag började tävla henne fressyr och efter att ha ridit henne ett tag visse jag helt okej hur jag skulle rida henne. Jag tävlade henna ganska mycket dressyr men bara klubbtävling. Jag tror att jag startade någon lokal dressyr men inte vad jag kan komma ihåg... Jag tävlade henne aldrig hppning heftersom hon är så gamal.
asg på sista bilden..........

 

Nu kommer vi till den tid som jag saknar mest tiden med Bambam! åhh....... Bambam var en av Näsets ridskolehästar. När jag en gång var på ridläger på näset så fick jag bambam. Han fick mitt hjärta på en gång. Jag fick en ny favvohäst! Jag var helt betuttad i han... haha. Året efter så blev jag nog en av sveriges lyckligaste tjejjer när jag skulle få hyra bambam i 3 veckor och sedan få vara med på ett likadan ridläger som jag hade varit på innan! Då jag fick ta hem Bambam så hade ellen Daisy också och gud va vi hade det kul dom där 3veckorna! ojojoj.... En av dagarna så red vi barbacka utan hjälm i hans lilla hage och gjorde helt galna saker! hahahah... Gud vad jag saknar lillhästen!!! men året efter den underbara sommaren såldes lillbambam iväg och efter det har jag ine sett honom en enda gång! Gud ad jag saknar honom fortfarande!


frå mitt första ridläger på honom. sista dagen på lägret då det var en liten tävling!

hoppade 50!

(trött tjej)

<3

efter Bambam så kommer..... Palle!!
Innan jagg brjade tävla på palle så hade min syster tävlat han och han är ju som han är! hoppar allt(nästan alltid) men allt går i slooooow motion... Jag har tävlat palle upp till LB och det var både min första och sista ! Tävlingen var i kramfors och han hoppade allt i grundomgången! Sedan va det ju så att det var en dmklass så då skulle han släpa sin feta mage öven ääännu högre hinder! jag tror han fick en chock när han insåg att hindrena va ännu högre så han stannade på första. Annars kom han runt hela banan felfritt förutom ett riv!! Redan efter grund omgången hade ja glädje tårar, då kan ni tänka er hur glad jag blev när jag hade komit runt en omhoppning jag inte ens planerat att rida!! Jag fick ganska m¨ånga andrablatser i lc på palle och i sista tävlingen på palle red jag bara lc och kom 3a men jag hade aldrig ridithonom när han arit så possetiv mot hinder! Palle är världens bästa läromästare enligt mig. Han har lärt upp många härnösandsryttare, b.l.a. mig !

Palle<3 dom sista bilderna är från lbn

asså GUud..... Jag får fortsätta p dethärinlägget om nån dag, men här ha ni lite ridfakta om mig MajaNylund! lite och lite...... ganska mycket!


SVAR PÅ KOMMENTAR

:)  (caroline.lager@hotmail.com) om Luucyy:
när var det dära?:)
IP: 89.160.82.230


Det var förra året på sommarlovet!

//EllenLunneborg

Luucyy
Jaag och Lucys första riktiga hoppträning för Michaela!
Hoppade 115 där men inte på filmen!!!


//EllenLunneborg

Filmen sen pia!

Här är filmen sen pia!

kOMMENTERA VAD NI TYCKER!!!


//EllenLunneborg

(:

Var hos mormor hela förmiddagen idag och sen så köpte jag och mamma man på donken och sen hem och åt.
När jag ätit gick  jag till stallet och gav hästarna lunch och släppte ut Daisy i gräshage!!
Sen så fixade jag allt i stallet och gick upp till Bardos och red ut på han Örsjön!
Tränade avsaktningar från galopp till trav och sidvärts över vägen fram & tillbaka!

Sen tillbaka till stallet igen och tränade Fly för pia!
Det gick bra,taggad till Söderhamn nu!
Har ändrat lite och om jag ska erkänna själv så vet jag typ inte när jag ska tävla,eller vi åker på fredag kväll och då tävlar jag ju inget men sen tävlar jag ld & lc på lördagen men sen så vet jag inte om jag tävla söndagen också men jag har en överaskning till er som ni ksk får veta till helgen och det blir så!
Hoppas iaf!


Nuså ska jag sova!


//EllenLunneborg

:]

YOOWmakafloW

Höhö!!!

Har bygt hage idag med pappa så Daisy får lite sommarbete med sitt föl när det nu kommer;)

När jag gick in så duschade jag och gick till Filippa!
Vi gjorde lite allt möjligt!
Åt lite där och sen kom pappa och vi åkte vidare till mina kusiner och åt tårta och sen hem och va lite i stallet och nu gör jag inte så mycket!//EllenLunneborg


:)

Vaknade idag runt tio idag!

Gick ut på balkongen och kände att det var grymt varmt ute!
Njuut!

Ska pallra mig till stallet och Fixa åt Daisy och Lucy.
Lucy ska borstas också!

Har inga speciella planer idag men stallet som vanligt antar jag;)

//EllenLunneborg


VECKANS BLOGG

Har börjat med en ny grej nu ''veckans blogg''!

Veckans blogg är alltså!!!!!


Doverholtdanai.blogg.se!Valde denna blogg som veckans blogg för att den är intressant att läsa & följa. Det är inte långtråkiga texter utan väldigt varierande och mycket bilder och filmer! Hon skriver också mycket om sin utrustning och det är lixom inget skryt eller något i den utan hon skriver vad hon tycker men överdriver inte!

Hon har två fiinfina ponnyer också är hon sponsrad av ponnyprakt!!
//EllenLunneborg


:D

Såg att jag hade besöks rekord och det va ju bra även fast jag inte bloggat nå mycket de senaste dagarna!!

Har tillbringat hela tors-fre med Issa och Maja!!
På torsdan så cykla vi till Ica och hyrde film och köpte godis. hahahahah

Kom hem runt 2!

Igår så vare ju midsommar och då började vi att rida lektion och sen så fixa jag i stallet och duschade och sen så åkte vi till Wiklunds och åt lunch. Åkte hem och bitte kläder och sen tillbaka dit och jag,maja issa hyrde film. SKRÄCKFILM!;o

Åt middag och tog med Eric och kollade på filmen..
Jag och Issa va värst,satt bakom kuddan och skrek...!
Alla vart rädd föruton Maja såklart!

Vart en aning rädd efter så vi tittade på Horton & Trassel!

Maja & Isabella skjutsade hem mig sen på eN cykel och jaa mycker mer behöver ni ju inte veta;)
Hahahahah!

Kom hem vid halv 2 och sov sen!;)

Snor en bild av Issa!


issa till vänster jag till höger;;


Idag så vaknade jag vid elva och då åt familjen frukost och sedan så städade vi hela övervåningen och jag gick till stallet och gav pollarna lunch och fixade lite. Lucy stackarn som måste vara inne gnäggade när jag kom till stallet!

Gick in sen och åkte till min morfars stuga och åt där och sen hem igen och gick till stallet och mockade åt hästarna och borstade Lucy och gav dom kvällsmat !

Nu har jag duschat och ska snart gå ner och se vad dom gör där nere!!

//Ellenlunneborg

:D

Nananananana Lussan är påväg hem nu!
Eller mamma och pappa är påväg och hämta henne så hon kommer hem ca 1 inatt!!

Hahah men vi satt vid bordet hela familjen och då ringde det på mammas mobil. Hon gick ut och var borta en stund men efter ett tag kom hon tbx och sa

-Ska vi hämta henne nu?

Vaaa sa ju vi då!?!?

Vetrinärerna hade sagt att vi skulle testa altenativ 1 och det var boxvila i en månad och sedan åka tbx till Uppsala och kolla! Jag ska bara pyssla om henne och skämma bort henne;))


Ska gå till stallet nu och göra något!


//EllenLunneborg

FLY

Vaknade för en stund sedan och ska gå till stallet och fixa åt Fly och Daisy för jag ska hoppa Fly på lektionen ikväll!
Bara att börja träna Flyen för vi ska åka till Söderhamn fre-lör-sön:D

Fredag: LC

Lördag: LD LC

Söndag: LC

Om ni undrar så fanns det ingen LD på fredagen och det tyckte jag var konstigt!
Aja!//EllenLunneborg

Något jag blir iriterad över!

Japp!;)

En ny grej ''något jag blir iriterad över''!

Det är  faktiskt när någon säger fel namn åt mig!

Jag HATAR verkligen det!
Pappa brukar göra det men då blire typ MichaelRebbEllen,men oftast bryr jag mig inte när han gör det men när kompisar gör det så blir jag inge glad!

´Min kompis säger nästan alltid fel och en av hennes kompisar heter Marcus och kallas Macke så en gång sa hon macke åt mig och då kan ni ksk förstå hur mycket jag surade efter  det!

Nu fick ni iaf veta en sak som iriterar mig!


//EllenLunneborg

Jag måste förbättra mig på...

...att ha mina fötter mera rak när jag rider!

Hahah ni ksk inte fattar men när jag står stilla så pekar jag mina fötter innåt och det är för att när jag går så går jag innåt med fötterna och typ alla kommenterar det men jag kan inte göra något åt det men på bilder så är det ju inte direkt det snyggaste men jag försöker faktiskt tänka på det oftare nu men det är bara när jag står stilla,inte över hindren eller något!

Några exempel!


Hahah men jag har blive bättre!;)
//EllenLunneborg

:''(

Idag så har jag tillbringat hela dagen hos Maja men innan det så Fixade jag i stallet och så!
Hos Maja så lekte vi med Bambi(hennes chihuahua) och gick till Ica och köpte godis!


När mamma hämtade mig så berättade hon att hon pratat med vetrinärerna i Uppsala och dom sa att Lucy hade en spricka i ett rullben i hasen.. Dom skulle fundera och ringa imorn och säga vad dom tyckte va bäst för henne.

Har vare & kvällat hästarna nu och ska väl hitta på något!


//EllenLunneborg


BIO!

Kom nyss hem från bion i Sundsvall med Issa,Olivia och Maja!;)

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha säger jag bara;)
3D!

Ni behöver inte veta mer!
Nu är klockan 00.35  så ska ta mig till sängen som är typ två meter långt att gå! Sjuuukt jobbigt!!!


Godnatt!

//EllenLunneborg

:(

Tjollahopp!

Idag så har vi bara åkt bil och vi åkte vid 9 troja och hälsade på Lucy och hon stannar ju där men dom har sett att det sitter i höger bak has och antingen en spricka ellet fraktur,det kan va nåt annat också.. Stackars Lucy<3

imorn så är det ju tävling på kungsnäs och vi ska åka och titta ändå. Sjukt tråkigt att inte få tävla själv!:'(

Vill någon gästblogga?
De 3 första som kommenterar får göra det;)

Komigen nu då KOMMENTERA!


//EllenLunneborg

;)

Tjholla hopp!

Idag så har vi bara åkt bil och varför kanske ni får veta nån gång!
Jag och mamma åt middag på fridays och sedan gick vi hem och nu sitter jag här och ska sova och jag hoppas verkligen inte att Dejjan fölar inatt men vi fick veta idag att Lucy måste stanna kvar på kliniken men dom hade hittat att det satt i hasen på henne så vi får väl se vad som händer.. Tråkigt att åka hem utan häst...


Nu ska jag sova och sedan imornbitti ska vi åka in till kliniken i Uppsala och hälsa på lillgumman och ge hon morötter sen så åker vi hem!


Asså vad ska jag blogga om?!Jag e kär i den bilden:')

//EllenLunneborg

DAISY!Hittade lite bilder på Daisy på min kusins dator!:D

//EllenLunneborg

Stockholm!

HejHej!
Åkte klockan 7 imorse och vi stannade först en gång och gick på toa och sedan så fortsatte resan till Uppsala där vi åt lunch på Max. Vi åkte sen vidare till kliniken och lämnade av Lucy och fixade lite och dom sa att vi inte fick vara med på någon undersökning så nu kommer vi att ha en hel helg i Stockholm! Vi ska bo o mina kusiners lägenhet och då fick jag låna min kusins dator men det var inte det lättaste att hitta hit men när vi åker till Stockholm så kör vi ALLTID fel;) Idag körde vi fel tre ggr!
Nu ska jag och mamma klä på oss och gå på stan och äta middag!
//EllenLunneborg

UPPSALA NÄSTA!

Tidit imorn så ska åker jag och mamma till Uppsala med Lucy och vi måste stanna tills på lördag.. Vi kommer göra lite andra grejer där när vi ändå är där nere men det kommer bli dålig updatering tills på lördag men det får ni stå ut med!

Nu ska jag packa och fixa till imorn!

//EllenLunneborg


:)

Kom in från stallet för en stund sedan. Har mockat och fixat åt pollarna och ridit Bardos med Erika och det gick bra. När jag kom tillbaka så fyllde jag vatten och tog in dom.

Nu ska jag ner och steka hamburgare och senare gå till ridskolan för U-sek möte.

//EllenLunneborg


Onsdag

Tjaa!

Vaknade vid kvart över elva idag och nu så sitter jag vid datorn och ska snart klä på mig och äta lunch och sedan gå till stallet och fixa åt mina pollar och sedan så cyklar jag nog upp dit Bardos står  och rider ut på honom med någon! Lisa är i USA så jag ska rida han i en månad eller inte alla dagar men några!;)

Ska nog gå till Lucy sen och borsta henne och ge henne medicinen.
På Torsdag ska vi åka med henne till Upplasala och vi måste stanna kvar tills på lördag och får se om jag följer med eller inte för Daisy kan ju föla när som helst...

Aja vi får se hur det blir!

Nu ska jag gå ner och ska jag ta kort på stallet och lägga upp på bloggen?


//EllenLunneborg

....

HejHej bloggen!


Mitt liv suuger just nu..


Vaknade halv tolv och låg i sängen en stund;)
Sen gick jag ner till Rebecca som kollade på Never say never.
Kollade klart på den och gick sen upp och plockade undan på mitt rum och nu är jag jättehungrig och som tur är så fixar Rebecca lunchen idag! Pommes och kött!

Har inga riktiga planer för dagen men ska fixa i stallet och det är dåligt väder så man kan ju inte åka och bada! Längtar tills söndag!:)

Nån som vill hitta på nåt!;)


//EllenLunneborg

♥♥♥♥♥

Tjeenaa!


Kom hem från en stund sedan och hoppade ju Guling på träningen och det gick bra men han hade lädertyglar också spöregnade det så efter ett hinder så tappade jag tyglarna helt och kunde inte bromsa;)


Fixade där uppe i deras stall och sedan så skjutsade dom hem mig och när jag kom hem så slängde jag av mig kläderna och tog på mig  min mysdräss,rosa peak;) Sitter nu men den och ett glas vaarm choklad!


Imorn vet jag inte riktigt vad jag ska göra och har inte ätit middag heller och kl är snart åtta!//EllenLunneborg

ChaCha!

Klev upp halv åtta och släppte ut hästarna och sedan så fixade jag klart allt i stallet och gick in och sov mera! Lucy har nästan blivit sämre så det ser ut att luta till att åka till uppsala och se vad det är för fel igentligen. Nu så har jag och tjejerna i klassen varit hos en kompis för hon fyllde år men kom hem nu och ska gå ut till stallet och ta in hästarna mina och borsta dom! Vid halv fem kommer Maggies mamma och hämtar mig och då åker vi dit Guling står och jag ska också kolla på Bardos grejjer för jag ska rida han lite när Lisa åker till USA. Hoppas Guling är snäll på Pia-träningen idag iaf!!

Ska gå till stallet nu!


Det var så himla nära!


Onda Onda O
nda!


//EllenLunneborg

;)

Tjoobree!:D


Har nyss varit på ridskolan och ätit middag och sedan så spelade vi brändboll mot dom vuxna men barnen förlora...

Innan de så red jag Northon lite på banan och sen kom Michaela och tyckte jag skulle rida ut med henne så då gjorde jag det. Vi babade i specksta backen och Northon tyckte de va asakul och doppade mulen i vattnet och skulle äta vassen som va där!;)

Haha knashäst!;)


Nu ska jag bara byta om och sedan gå till stallet och borsta Lucy och ge hästarna kvällsmat!


Imorn är det Piaträning och då ska jag hoppträna Guling!;)
Vi får se hur det går!

SeeU

//EllenLunneborg

Stalldag!

Vaknade vid halv 10 idag ich låg i sängen en stund sen!

Idag så litter nog dehär på shemat!

' Gå till stallet och mocka åt Lucy

' Mocka åt Daisy

' Fixa hö,havre och betfor till Lucy

' Fixa hö och kraft till Daisy

. Ta in Lucy och ge henne medicin och borsta henne.

' Rida Northon

' Putsa och fixa i stallet

Gå in och äta!


Det är nog det jag ska göra idag!


//EllenLunneborg

Hästarna i stallet


Orkade inte lägga upp bilderna igår men nu får ni dom!:)

Vi börjar längst ner i stallet:


Daisy

''Paay''

Sto

Kategori B

Copperfield 26

''Copper''

Valack

Storhäst

Puttin

''Putte''

Valack

Storhäst
Ceasar

Valack

STORhäst

E-Robin Z


Manolito H

''Manno''

Valack

Kategori D

Det va nåra som skulle provrida han så kunde inte knäppa kort men hittade nån iaf på han och han är också tillsalu!
Flying Without Wings

''Fly''

Valack

Kategori D

E- Flyinge ArtistRebecca pratar ju hela tiden om att han har så jämna bakben och det stämmer nog;)
Northon

Valack

Kategori D
¨
Twisted Gringo

''Pucken''

Valack

Kategori D

Hu I San

''Husan''

Sto

Kategori C

Carlo

Valack

Kategori D

Malva

Sto

Kategori B

Caspian Sunset

''Lucy''

Sto

Kategori CRohlos Cherie

Cherie

Sto

Kategori B

Det var alla hästar!:D

Om ni fick välja en av dom alla vem skulle ni ta då?

//EllenLunneborg


Jag bloggar!:D

Tänkte faktiskt slänga in nåra inlägg nu sådär på sommarlovet!

Har väl inte så mycket att säga men Lucy är fortfarande halt så hon får en vecka på sig att bli bra då hon nu behandlas med matacam och blir hon inte bra så ska vi till Uppsala och göra nån speciell röntgen men vi får se vad som händer. Daisy är fetare än någonsin nu och nu kan verkligen fölet komma när som helst!!! Guuud vad jag är nervös nu. Min mamma är ännu nervösare så hon ställer klockan varannan timma nu på nätterna;) Haha snacka om nödvändigt! Sjukt skönt med sommarlov nu iaf!

Idag så tävlade jag också klubbdressyr med Fly:D
Fick 56% i LB:1  men jag tycker de va ganska bra endå.

Nu kommer lite bilder jag knäppt på mobilen.En orm vi hittade på Smitta!
På övervakningskameran:


Tilde♥Nu ska jag gå ut och knäppa kort på alla hästar i stallet så ni får se!:D

//EllenLunneborgBLOGGPAUS

Tar en bloggpaus nu,bara när jag hinner och så bloggar jag för jag har fullt upp just nu!

//EllenLunneborg

BILDER SEDAN NÄSET + DÅLIG UPTADERING..SNGGAST I STAN!♥♥♥♥♥♥
Världens finaste♥♥♥♥
Dålig updatering javet men jag har faktiskt ett vettigt skäl den här gången!;)

Vi har nämligen skaffat en övervakningskamera till Daisy och då kan man inte ha på datorn eller trådlösa saker för då funkar den inte men så vi ser allt hon gör nu när hon ska föla så då kopplar vi in en grej i tv:n på mitt rum så jag ser henne hela tiden även när det är släckt i stallet! Inatt så när jag skulle sova så såg jag hon hon vek ihop benen och la sig ner för att sova!!!! Hon var så himla dulli!:')

Aja idag så var jag på skolan och när jag kom hem så sa mamma att Lucy inte kunde gå så vi gick till stallet och jag stog och kramade henne och grät för jag var så himla orolig. Tydligen så hade det tagit 45 min att ta in henne från hagen:o♥ Hon va också halt sedan i måndag men då kunde hon iaf gå. Vetrinären kom och han gav henne akupunktur(stava??) och hon ska kunna stödja på foten  vid 5/6 tiden så ska snart gå till stallet igen och kolla hur hon mår. Om det inte hjälpt så ska vi ta av skon och kolla om hon har nån hovböld men vi får väl se♥ Min lilla sötnos♥♥


Ska gå ut och kolla Lucy nu och sen slå på övervakningskameran och kolla gå Daisy!;)

//EllenLunneborg

RSS 2.0